Despre Noi

Istoric Companie

Ecoaqua SA
Partenerul familie tale

ECOAQUA S.A CĂLĂRAȘI a fost creată în anul 2004 ca Operator Regional de apa si canalizare în județul Călărași. Compania a fost creată ca societate pe acțiuni, având nr. de inregistrare J51/393/2004 (cod unic:RO 16730672) și este deținută de autoritățile locale.

Sediul companiei este în municipiul Călărași, str Progresul Bloc BBB etaj 3.

Primul transfer al activităţilor de apă şi canalizare a fost realizat în decembrie 2004 pentru oraşele Călăraşi, Olteniţa şi Lehiu-Gară, fiind urmat de preluarea oraşului Budeşti în 2005. În aprilie 2006 au fost preluate activităţile de apă şi canalizare din municipiul Urziceni, jud. Ialomiţa si in martie 2009 s-a inceput operarea si in orasul Fundulea.

Consiliile locale ale acestor localitati, alaturi de Consiliul judetean a devenit actionariatul ECOAQUA SA Calarasi, care a decis ulterior preluarea activitatii de producere si distributie a apei potabile in anul 2015 pentru localitatile Dorobantu, Lehliu Sat si Soldanu si in anul 2016 a localitatii Crivat.

Performanțele Operatorului Regional sunt măsurate prin indicatorii de performanță. Compania are un proces de evaluare a indicatorilor de performanță, pe doua nivele:

un nivel intern, care ia în considerare obiectivele pentru fiecare indicator de performanță;

un nivel extern, care utilizează exercițiul de benchmarking realizat în cadrul asistenței tehnice FOPIP I și FOPIP II.

Monitorizarea performanțelor este asigurată prin criteriile de raportare semestriala evaluate prin prevederile Contractului de delegare, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA.

Datorită interesului comun, cele două entități – asociația și operatorul – cooperează pe toate nivelurile posibile și se susțin reciproc în efortul de dezvoltare a infrastructurii și asigurare a unor servicii de calitate utilizatorilor – scriere și implementare de proiecte, monitorizare a gradului de satisfacere a cererii de servicii, elaborarea strategiei de dezvoltare. Obiectivul de bază al conducerii societăţii este satisfacţia cerinţelor clienţilor săi în ceea ce priveşte asigurarea din punct de vedere cantitativ şi calitativ a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.