ECOAQUA

LEHLIU GARA Date de operare a servicului de apa si canalizare

Lehliu Gară este un oraș în județul Călărași, Muntenia, România, format din localitatea componentă Lehliu Gară (reședința), și din satele Buzoeni si Răzvani .

Orașul se află în câmpia Bărăganului și este traversat de autostrada A2 Bucuresti-  Constanța, pe care este deservit de o ieșire, precum și de șoseaua națională DN3, care leagă Călărașiul de București. Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Lehliu Gară se ridică la 6.502 locuitori.

ECOAQUA SA Calarasi a preluat operarea serviciului de apa si canalizare din orasul Lehliu Gara in decembrie 2004, incluzand activitatea in cadrul Sucursalei Calarasi.

      Sistemul de alimentare cu apă al orasului Lehliu Gara este realizat doar pentru localitatile Lehliu Gara si Razvani,  are sursa de captare din puturi forate la adancimea de  200m si cuprinde:

–    Puturi captare apa : 4 buc;

–    Aducţiunea;

–    Staţia de tratare apa Lehliu Gara;

–    Rezervoare de inmagazinare;

–    Reţeaua de distribuţie.

lehliu-st-trat-ext-1lehliu-g-st-trat-int-2

 

Reţeaua de distribuţie apa potabila este un sistem inelar , amplasata in Lehliu Gara si in satul Razvani cu lungimea de 43 Km, având conducte cu diametru cuprinse între Dn 50 – Dn 300 mm.   Apa este livrată în regim de 24 ore pe zi într-o singură treaptă de presiune, asigurând apa potabilă unui procent de 78,4% din populaţia orasului Lehliu Gara, respectiv la 4 715 locuitori.

La sistemul de distributie a apei sunt realizate  1 547 bransamente pentru utilizatori defalcati pe urmatoarele categorii:

– Populatie blocuri:         21 bransamente

– Populatie case:       1 359 bransamente

– Agenti economici:      131 bransamente

– Institutii publice:           36 bransamente

 

Sistemul de preluare apa uzata menajera si epurare de la gospodariile populatiei, institutiile publice si agentii economici de pe raza localitatilor  Lehliu Gara si satul Razvani este format din:

– Retea canalizare in sistem gravitational

– Statii de pompare: 7 buc

– Statie de epurare

Apa uzata menajera preluata de pe raza localitatilor Lehliu Gara si Razvani  este  pompata la Statia de epurare Lehliu Gara prin statia de pompare SP1 de pe str Industriilor, unde in urma procesului de epurare este deversata in emisarul  Valea Argovei, apa incadrandu-se in indicatorii  limita prevazuti de normativul NTPA 001/2002.

 

Reteaua de canalizare in sistem gravitational din orasul Lehliu Gara   functioneaza in  sistem unitar, ceea ce inseamna ca  retelele de canalizare preiau atat apa uzata menajera de la gospodarii si agenti economici cat si apa pluviala provenita de pe strazile publice.

Populatia din localitatile Lehliu Gara  si Razvani cu acces la serviciul de canalizare este de 5 398 locuitori  reprezentand 89,8% din populatia inregistrata la recensamantul din 2011.

Sunt realizate 1 688 racorduri la sistemul public de canalizare diferentiate dupa urmatoarele categorii:

-Populatie:           1 546 racorduri

– Institutii publice:       29 racorduri

– Agenti economici:  113 racorduri

Anunțuri similare

DECEMBRIE 2019 PROGRAMARE CITIRI CONTOARE IN APARTAMENTELE DIN MUNICIPIUL CALARASI SI ORASUL LEHLIU GARA

Neacsu Constantin

MARTIE 2019 PROGRAMARE CITIRI CONTOARE IN APARTAMENTE IN ORASUL LEHLIU GARA

Neacsu Constantin

Ziua mondiala a apei sarbatorita la Calarasi

pcdata