COMUNICATE DE PRESA

În atenția abonaților serviciului public de apă din comuna Chirnogi, județul Călărași

Vă facem cunoscut că Operatorul Regional de Apă-Canalizare, respectiv ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI – SUCURSALA OLTENIȚA, a preluat activitatea de alimentare cu apă din comuna Chirnogi, prin “delegare de gestiune”, începând cu data de 01.02.2020.

Scopul principal al delegării acestui serviciu, este acela de promovare a investițiilor necesare pentru:

1 – alimentarea cu apă potabilă, a tuturor locuitorilor comunei Chirnogi, prin transportul necesarului de apă potabilă, de la Uzina de apă din municipiul Oltenița.

2 – racordarea la canalizarea menajeră a tuturor locuințelor din comuna Chirnogi.

Pentru investițiile sus-menționate, există Aplicația de Elaborare a Studiului de fezabilitate pentru “Programul  Operațional de Infrastructură Mare – POIM”, finanțat din fonduri europene, urmând aprobarea finanțării și execuția lucrărilor cu termen de finalizare finele anului 2022.

Sursa de apă, existentă în cadrul gospodăriei de apă Chirnogi (puțurile și izvorul natural) în momentul de față, NU asigură necesarul de apă pentru cei branșați, respectiv pentru cele aproximativ 900 de locuințe.

Primăria comunei Chirnogi, recent, a lansat o comandă pentru mărirea capacității sursei de apă prin execuția unui nou puț, în vederea suplimentării volumului de apă necesar asigurării apei pentru abonații existenți.

Până la realizarea de investiții, care să genereze noi capacități de apă, Ecoaqua NU are alte soluții, decât să gestioneze cantitatea de apă actuală, care este insuficientă, încercând să echilibreze furnizarea apei potabile, prin alternanță în furnizare.

Rugăm abonații, să nu folosească apa decât în scopurile în care este destinată, respectiv în scopuri potabile și menajere, și nu pentru udat grădini sau stropit trotuare.

Ne cerem scuze față de abonații noștri, care pe drept sunt nemultumiți de serviciile noastre oferite în prezent, datorită conditiilor mai sus amintite, dar îi asigurăm că vom face toate demersurile necesare ca în cel mai scurt timp posibil să putem distribui apă potabilă la toți abonații prin asigurarea debitului și presiunii necesare.

Conducerea ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI – Sucursala Oltenița

Anunțuri similare

LISTA CASTIGATORI CONCURSURI ORGANIZATE DE ZIUA MONDIALA A APEI 22 martie 2018

Neacsu Constantin

ECOAQUA SA Calarasi adopta masuri speciale privind activitatea cu publicul in perioada starii de urgenta, generate de riscul contaminarii cu COVID 19

Neacsu Constantin

PREMIILE OFERITE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI ORGANIZAT DE ECOAQUA CU OCAZIA “ZILEI MONDIALE A APEI“ 22 martie 2019

pcdata