ECOAQUA

FUNDULEA – Date tehnice privind operarea serviciului de apa si canalizare

Fundulea (în trecut, Crângul-Fundulele) este un oraș în județul Călărași, Muntenia, România, format din localitatea componentă Fundulea (reședința), și din satul Gostilele. Are o populație de 6.851 de locuitori.

Orașul situat la 30 km de Bucuresti, se află în câmpia Bărăganului și este traversat de autostrada  A2 Bucuresti- Constanța, pe care este deservit de o ieșire, precum și de șoseaua națională DN3, care leagă Călărașiul de București.

ECOAQUA SA Calarasi a preluat operarea serviciului de apa si canalizare din orasul Fundulea in martie 2008, incluzand activitatea in cadrul Sucursalei Calarasi.

      Sistemul de alimentare cu apă al orasului Fundulea este realizat doar pentru localitatea Fundulea nu si pentru satul Gostilele si  are sursa de captare din puturi forate la adancimea de  200m , cuprinzand:

–    Puturi captare apa : 2 buc;

–    Aducţiunea;

–    Staţia de tratare apa Fundulea;

–    Rezervor de inmagazinare;

–    Reţeaua de distribuţie.

fund-st-trat-apafund-st-clorinare

Reţeaua de distribuţie apa potabila este ramificata , amplasata numai in localitatea Fundulea  cu lungimea de 11,5 Km, având conducte cu diametru cuprinse între Dn 63 – Dn 110 mm.   Apa este livrată în regim de 24 ore pe zi într-o singură treaptă de presiune, asigurând  acces la apa potabilă unui procent de 34,4% din populaţia orasului Fundulea, respectiv la 2 096 locuitori.

La sistemul de distributie a apei sunt realizate   687 bransamente pentru utilizatori defalcati pe urmatoarele categorii:

– Populatie blocuri:         116 bransamente

– Populatie case:          546 bransamente

– Agenti economici:        20 bransamente

– Institutii publice:            5 bransamente

 

Sistemul de preluare apa uzata menajera si epurare de la gospodariile populatiei, institutiile publice si agentii economici de pe raza localitatii Fundulea este format din:

– Retea canalizare in sistem gravitational

– Statii de pompare: 2 buc

– Statie de epurare

fund-st-epurarefund-bna-st-epurare

 

Apa uzata menajera preluata de pe raza localitatiiFundulea  este  pompata la Statia de epurare Fundulea, prin 2 statii de pompare SP1 de pe str 22 Decembrie si SP2 de pe str M Kogalniceanu, unde in urma  procesului de epurare este deversata in emisarul  Valea Argovei, apa incadrandu-se in indicatorii  limita prevazuti de normativul NTPA 001/2002.

 

Reteaua de canalizare in sistem gravitational din orasul Fundulea este din PVC Dn 250 in lungime de 10,2 km si    functioneaza in  sistem separativ, ceea ce inseamna ca  retelele de canalizare preiau numai apa  uzata menajera de la gospodarii si agenti economici.

Populatia din localitatea Fundulea cu acces la serviciul de canalizare este de 1 644 locuitori  reprezentand 26,9% din populatia inregistrata la recensamantul din 2011.

Sunt realizate  430 racorduri la sistemul public de canalizare diferentiate dupa urmatoarele categorii:

-Populatie:              420 racorduri

– Agenti economici:   10 racorduri

Anunțuri similare

LISTA MAGAZINE PAY POINT BUDESTI

Neacsu Constantin

MAI 2019 PROGRAMARE CITIRI CONTOARE IN APARTAMENTE IN MUNICIPIUL CALARASI

Neacsu Constantin

INTRERUPERE PARTIALA FURNIZARE APA IN MUNICIPIUL CALARASI ASTAZI 07.02.2018

Neacsu Constantin