ANUNTURI

COMUNICARE PROTEJARE APOMETRE PE PERIOADA RECE

ECOAQUA SA Calarasi  comunica clientilor sai ca au obligatia sa ia masuri de protejare a apometrelor, atunci cand  acestea se afla in interiorul proprietatii individuale.

Astfel utilizatorii de la imobile case individuale sunt sfatuiti sa se asigure ca este pus etans capacul pe caminul de apometru, iar daca acesta este intr-o zona deschisa ar trebuie protejat si apometrul cu robinetii de manevrare, printr-un material termoizolant (vata minerala,  polistiren).

De asemenea daca exista in instalatia interioara, pompa de prelevrare apa folosita pe perioada rece, aceasta trebuie de asemenea sa fie izolata termic cu vata minerala. Reamintim ca nu este indicat sa se lase robinetul de la aceste pompe sa curga cu debit foarte mic, ca masura contra inghetului, deoarece apometrele noi  cu transmitere la distanta, sunt mai performante si vor inregistra aceste consumuri, marind astfel considerabil valoarea facturii.

Pentru utilizatorii de la imobile condominii (scari de bloc) recomandam pentru apometrele amplasate in subsoluri, reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie  pentru a mentine temperatura peste limita de inghet a apometrelor, iar in cazul existentei apometrelor pe casa scarii este necesar ca ferestrele si usile de acces in scara sa fie inchise  etans.

Inghetarea apometrului determina blocarea si deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea caminului sau lipsa apei in instalatia interioara. Protejarea apometrului, precum si protejarea si verificarea  instalatiei interioare pe traseul de la apometru pana la consummator, este obligatia utilizatorului, conform prevederilor contractului de furnizare.

      In cazul in care apometrul sau instalatiile de apa se defecteaza ca urmare a inghetului, nefiind protejate corespunzator, utilizatorul va suporta costurile inlocuirii acestora.

Eventualele probleme legate de functionarea apometrului sau in general a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare pot fi semnalate la dispecerate-sucursale  cu program non stop din aria de operare.

Anunțuri similare

MARTIE 2019 PROGRAMARE CITIRI CONTOARE IN APARTAMENTE IN ORASUL LEHLIU GARA

Neacsu Constantin

PUNCTE DE INCASARE PRIN un-doi Centru de plati

Neacsu Constantin

COMUNICARE ECOAQUA DESPRE INTERVENTIILE DIN PERIOADA PLOILOR ABUNDENTE

Neacsu Constantin